Χανιά: Ισόβια για την δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη

0
182

Ισόβια για ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για τα πλημμελήματα και 1500 ευρώ πρόστιμο, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον δράστη της δολοφονίας του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη στα Χανιά στις 12 Μαΐου 2019, έξω από το κατάστημά του ένα μίνι μάρκετ, στην περιοχή του Βαμβακόπουλου. Μια υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. 

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι δεν κρίνεται βάσιμος ο μειωμένος καταλογισμός και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Ο 61χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει το αυτοσχέδιο όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Όπως είπε σκότωσε τον Κατσουλάκη, καθώς είχε αθετήσει τον λόγο του και αυτό θόλωσε το μυαλό του.

Συγγενικό πρόσωπο ωστόσο του θύματος ισχυρίστηκε πως στο παρελθόν ο Κώστας Κατσουλάκης του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του από τον κατηγορούμενο, ο οποίος γενικά παρουσίαζε παραβατική συμπεροφορά.