Χανιά: Ημερίδα «Άθληση, διατροφή και υγεία στον 21ο αιώνα»| φωτο

0
33

Αθλητιατρική Ημερίδα με θέμα «Άθληση, διατροφή και υγεία στον 21ο αιώνα», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου,  στο Τσιράκειο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκινέ, του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Δρόμου
Μουσούρων.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν:

Γεώργιο; Λαγουδάκη;, MSc Ιατρό Ορθοπαιδικό;,
Θεόδωρος Σινάνης, Ιατρός Επεμβατικός Καρδιολόγος,
Τόνια Μαχαίρα, ΜSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Λίνα Ψούνη, Αθλητική Ψυχολόγος

Ο Δρόμος Μουσούρων αποτελεί μία σημαντική διοργάνωση λαϊκού αθλητισμού για τον Δήμο Πλατανιά, έχει ιστορικό, πολιτιστικό, φυσιολατρικό και τουριστικό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και ανάπτυξη της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οργανώνεται από τον Δήμο Πλατανιά, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων
(Σ.Δ.Υ.Χ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα
Χανίων και τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής του Δ.Δ.
Μουσούρων.

Κατά τα προηγούμενα έτη διεξαγωγής του ο Δρόμος Μουσούρων διαμόρφωσε την ταυτότητα μιας δυναμικής διοργάνωσης υπερτοπικού χαρακτήρα με έντονα χαρακτηριστικά της κοινωνικής, συμμετοχικής, αθλητικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, και ήδη αποτελεί σημαντικό πόλο συμμετοχής δρομέων και φιλάθλων από όλη την Κρήτη.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του παραπάνω αθλητικού γεγονότος, το οποίο θα λάβει χώρα στα όρια Δήμου Πλατανιά την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, θα διεξαχθούν ο Αγώνας του Ημιμαραθώνιου Δρόμου (21.000μ.) καθώς και οι Αγώνες Δρόμου 10.000μ. και 4.000μ. παράλληλα με άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα προηγηθούν.