Χανιά: Η Υπουργός Πολιτισμού στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος | Λόγω ασθενείας δε τη συνάντησε ο Επίσκοπος Δορυλαίου (φωτο)

0
161

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έ.ε. την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων για να ενημερωθεί για την πρόοδο και εξέλιξη των εργασιών της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφτεί στο παρελθόν.

Την κ. Υπουργό υποδέχθηκαν μέλη της αδελφότητας και ο εκπρόσωπος του Καθηγουμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, Αρχιμ. Νικηφόρος την ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ιερά Μονή κατά την διάρκεια που κρατάει τα σκήπτρα του υπουργείου Πολιτισμού. Ο Επίσκοπος Δορυλαίου δεν παραβρέθηκε στην επίσκεψη της Υπουργού καθώς είναι ασθενής. 

Στο Αρχονταρίκι της Μονής η κ. Υπουργός πληροφορήθηκε διεξοδικά από τους συνεργάτες της Μονής για την πρόοδο των μελετών περί αποκατάστασης του ιεροδιδασκαλείου που προορίζεται για το ίδρυμα “Πατριάρχης Βαρθολομαίος” και των περιμετρικών της Μονής παραδοσιακών κτισμάτων, του περιβάλλοντος χώρου και της συντήρησης των λίθινων της Μονής.

Σε όλα τα θέματα η Υπουργός ήταν θετική τονίζοντας πως θα βρίσκεται στο πλευρό της ιστορικής Μονής.

Το παρών στις συζητήσεις έδωσαν ο κ. Θέμος Βλαχούλης Διευθυντής Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, η κ. Άννα Παναγιωταρέα, ειδική σύμβουλος της κ. Υπουργού , η κ. Κατερίνα Μπίχτα από το Γραφείο της Υπουργού, ο κ. Μιχαήλ Ανδριανάκης, άμισθος σύμβουλος της Μονής, η κ. Αμαλία Κωτσάκη, καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Μιχαήλ Τρουλινός συντηρητής λίθινων, η κ. Ελένη Παπαδοπούλου Προϊσταμένη ΕΦΑ Χανίων, ο Δικηγόρος κ. Ιωάννης Λιονάκης και ο Αρχιμ. Νικηφόρος εκ μέρους του Καθηγουμένου και της Αδελφότητας.

Πριν την αναχώρηση της ο Αρχιμ. Νικηφόρος προσέφερε αναμνηστικά δώρα της Μονής στην κ. Υπουργό, η οποία αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη για το ανακαινιστικό έργο και την στελέχωση της Μονής, παρακάλεσε τον εκπρόσωπο της Μονής να μεταφέρουν τις εγκάρδιες ευχές της για σύντομη ανάρρωση στον Καθηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter