Χανιά: Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει έργο ανακαίνισης της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

0
118

Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το έργο της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης από το Κολυμπάρι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της Ακαδημίας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Θα ανταποκριθούμε στο αίτημα κι όπως με τις υπηρεσίες μας βοηθήσαμε για τη μελέτη έτσι και θα χρηματοδοτήσουμε το έργο ανακαίνισης και παρακαλούμε Παναγιώτατε να έρθετε να το εγκαινιάσετε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα για αναβάθμιση των παλαιών υποδομών του Ιδρύματος, καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθές κοινό που έχει κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΑΚ.

 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο

«Προσβλέπουμε στην πνευματική δύναμη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο ακόμη και σε πιο χαλεπούς καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους, διασώζοντας μαζί με την πίστη και την ελληνική γλώσσα και την ξεχωριστή πολιτισμική μας ταυτότητα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την ομιλία του απόψε στο Κολυμπάρι Χανίων.

Καλωσορίζοντας στην Κρήτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στην πνευματική ζωή του νησιού και του ελληνισμού, σημειώνοντας ότι «στις προηγούμενες δεκαετίες από τον Μακαριστό Ιεράρχη Ειρηναίο, τον ιδρυτή της, μέχρι τη σημερινή άξια Προεδρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, η Ακαδημία προάγει το εκκλησιαστικό φρόνημα, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της εκκλησίας και της Ορθοδοξίας γενικότερα.

Συνυπάρχει η επιστημονική μόρφωση και ο ιεροπρεπής βίος, ενώ προάγεται η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter