Χανιά: Η παραίτηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕΚ ζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
139

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν, ζητήθηκε και η παραίτηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕΚ, Νάσου Αθανασόπουλου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, αφού παρουσίασε και κατέθεσε για τα πρακτικά του Δ.Σ. την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η γνωμοδότηση κρίνει ως παράτυπη την χρηματοδότηση.

«Έχουμε, αν όχι νομικό, ηθικό ζήτημα, γιατί το Συμβούλιό μας είναι αυτό που αποφασίζει για τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, του οποίου η σχέση είναι γνωστή με τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων. Προτείνω λοιπόν, μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα, να υπάρξει παύση από την θητεία του ως προέδρου του ΔΗΠΕΘΕΚ. Υπάρχουν σκιές, που δεν είναι καθόλου αμελητέες. Δείτε το για να μην εκτεθούμε όλοι μας», τόνισε ο κ. Σχοινοπλοκάκης,

Από την πλευρά του ο Δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει πλέον γνωμοδότηση της Περιφέρειας και ο Δήμος Αποκορώνου προσέφυγε ήδη…»

Απαντώντας ο κ. Βάμβουκας, που δήλωσε χαρακτηριστικά για τον κ. Αθανασόπουλο «αν δεν μου άρεσε ο πρόεδρος, δεν θα ταν στη θέση του»,  υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με τον ερασιτεχνικό σύλλογο.

«Δεν αφορά τον Δήμο Χανίων. Είναι δικό τους θέμα, ας το επιλύσουν. Αφήστε τα ηθικά ζητήματα… Αν δεν μου άρεσε ο Πρόεδρος, δεν θα ήταν στην θέση του».