Χανιά: Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” | φωτο- video

0
201

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου(18/3) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα (αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης) απονεμήθηκαν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονεμήθηκαν στους Μαρία Σκαμνέλου, Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Α΄ βραβείο), Ιωάννη Σούκο, Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β΄ βραβείο) και Δημήτριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Γ΄ βραβείο).

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ, Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Ευαγγελία Πικραμένου, Γενικό Λύκειο Σούδας.

Χορηγοί των βραβείων ήταν η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε εταίρο του Ιδρύματος και του Νικήτα Περαθωράκη σε μεγάλο δωρητή του Ιδρύματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος “Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Avra City Hotel και η Οικογένεια Χανιωτάκη, το Akali Hotel και η Οικογένεια Θεοδωράκη και το Ξενοδοχείο Χαλέπα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter