Χανιά : Η επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από «ξένη» ιδιοκτησία και η ανακοίνωση από το Κοινωνικό Στέκι

0
1029

Πριν από λίγες ημέρες, «μέρα-μεσημέρι» και χωρίς τη χρήση βίας, η αστυνομία έκανε επιχείρηση και απομάκρυνε από ένα άδειο κατάστημα στο Κουμ Καπί, μία ομάδα αλλοδαπών, που είχαν κάνει κατάληψη στο χώρο και διέμεναν μέσα, εν αγνοία της ιδιοκτήτριας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε μετά από καταγγελία της ίδιας της ιδιοκτήτριας, όταν ενημερώθηκε για την παράνομη κατάληψη της ιδιοκτησίας της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες για την κατάληψη τόσο από γείτονες όσο και από καταστηματαρχες της περιοχής. 

Αυτή ήταν η είδηση που δημοσίευσε το kriti24.gr χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο ή χαρακτηρισμό. 

Παρόλα αυτά  με ανακοίνωση του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, όχι μόνο δικαιολογεί την παράνομη κατάληψη, αλλά ασκεί και έντονη κριτική στα ΜΜΕ, τα οποία «τόλμησαν» να δημοσιοποιήσουν την είδηση με την επιχείρηση της Αστυνομίας, χαρακτηρίζοντας «εμετικά» τα σχετικά δημοσιεύματα. 

Το kriti24.gr ως οφείλει δημοσιοποιεί και την ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού, αφήνοντας τα σχόλια στους αναγνώστες του. 

Είναι επίσης αυτονόητο πως για το kriti24.gr, είναι απολύτως καταδικαστέο οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή επίθεσης εναντίον των αλλοδαπών, που σύμφωνα με το Κοινωνικό Στέκι, σημειώθηκε μια ημέρα μετά την απομάκρυνση τους από την αστυνομία, από το κτίριο στον Κουμ Καπί.

Η ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού:

“Στην πόλη μας, ‘οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ’ απομάκρυνε πριν από λίγες μέρες άστεγους μετανάστες από κτίριο στην περιοχή του Κουμ Καπί στο οποίο είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο.

Στην πόλη μας, σήμερα, Παρασκευή, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τρεις άστεγοι μετανάστες δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στην ίδια περιοχή. Ομάδα ατόμων με κουκούλες και ρόπαλα άρχισε να τους ξυλοκοπεί ενώ κοιμόντουσαν μπροστά από ακατοίκητο κτίριο.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο παραπάνω γεγονός ήταν ‘άμεση’. Στο πρώτο τηλεφώνημα από το σημείο της επίθεσης ήρθε η απάντηση “ας έρθουν αυτοί [οι δαρμένοι] εδώ να κάνουν μήνυση”… εν τέλει αστυνομικοί εμφανίστηκαν μετά από μισή ώρα και δεύτερο τηλεφώνημα ενώ το ασθενοφόρο έφτασε πολύ αργότερα.

Αυτή είναι η προστασία τους προς τον άνθρωπο (γιατί κάποιους δεν τους θεωρούν ανθρώπους).

Αυτή είναι η φιλοξενία μας προς τον άλλο (μάλλον εξαντλήθηκε να σέρνεται πίσω από τουρίστες).

Και μην ξεχνάμε το έργο των τοπικών ΜΜΕ με εμετικές δημοσιεύσεις για τους “Παράνομους καταληψίες Σομαλούς” οι οποίοι παραβίασαν το ιερό της ιδιοκτησίας (για να επιβιώσουν).

Αρνούμαστε τη συνέχιση του διωγμού των κατατρεγμένων από ντόπιους μπράβους και φασίστες.

Αρνούμαστε να συνηθίσουμε το θάνατο και την παρέα του να κόβουν βόλτες έξω απ’ τις πόρτες μας.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την αφωνία στη βαρβαρότητα.

Περισσότερα σύντομα.

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών