Χανιά: Η επέτειος της επανάστασης του Δασκαλογιάννη στην Ανώπολη Σφακίων | φωτο

0
67

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 εορτάστηκε στην Ανώπολη Σφακίων, γενέτειρα του Εθνομάρτυρα Ιωάννη Βλάχου Δασκαλογιάννη, η επέτειος από την επανάσταση του 1770 στη Κρήτη.

Τελέστηκε Αρχιερατική Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανωπόλεως και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πλατείας Ανωπόλεως από τον Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπασηφάκη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του OAK και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κοπάσης Λευτέρης, αναφερόμενος στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν γύρω από τη ζωή και το θάνατο του Δασκαλογιάννη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Σφακίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, τους Βουλευτές Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη και κ.Παυλο Πολάκη,τον Πρόεδρο του ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος ” κ. Νίκο Παπαδάκη, τον κ. Ρεϊσάκη εκ μέρους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Νήσων Ε.Ο.Α.Ε.Ν., το τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανώπολης κ. Νικόλαο Κριαρά, εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, πολιτιστικών συλλόγων και απογόνων του Δασκαλογιάννη και των πρωτοπαλίκαρών του.

Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.
Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση έκλεισε με πεντοζάλι απο το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο “ΤΑ Σφακιά ” με τη συνοδεια λύρας απο το Γιάννη Γιαννουλάκη και λαούτου από το Μανούσο Σφηνιά.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από το Δήμο Σφακίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter