Χανιά: Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών αποχαιρετά τον Κανάκη Γερωνυμάκη

0
30

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του μέλους της Κανάκη Γερωνυμάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων
πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη θλίψη την είδηση της απώλειας του εκλεκτού μέλους της
Σφακιανού Λαογράφου και συγγραφέα Κανάκη Γερωνυμάκη.
Ο εκλιπών πηρέτησε ευδοκίμως την Τοπική Αυτοδιοίκηση για 30 χρόνια, αλλά σ’ ολόκληρη τη ζωή του ασχολήθηκε ενεργά και αποδοτικά τόσο με την κρητική παράδοση και διάλεκτο, όσο και με λαογραφικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα, έγραψε πολλά βιβλία, αλλά και κόσμησε με εκατοντάδες δημοσιεύματά του τον τοπικό Τύπο. Στα κείμενά του σκιαγραφείται η νοοτροπία του χωρικού της Κρήτης πριν πολλά χρόνια και ο τρόπος ομιλίας του, ενώ παρουσιάζεται και ο τρόπος ζωής, αλλά και ο τρόπος της σκέψης του, συχνά σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες και τα δικά του βιώματα.
Σίγουρα ο αγαπητός σε όλους Κανάκης, με την αποχώρησή του, αφήνει μεγάλο κενό τόσο στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του επαρχία, τα Σφακιά, αλλά και σ’ όλους εμάς, τα μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών, που τον γνωρίσαμε από κοντά και συνεργαστήκαμε επί δεκαετίες μαζί του.
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο , εκτιμώντας την προσφορά και τη συμβολή του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Να εκφράσει τα θερμά, ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντα.
2. Να τιμηθεί η μνήμη και η προσφορά του σε μια των εκδηλώσεων της ΕΠΔΧ.
3. Να δημοσιοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter