Χανιά: H ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας για βανδαλισμούς σε σχολείο

0
264

Ανακοίνωση για τους βανδαλισμούς που προβλήθηκαν στο διαδίκτυο και τους οποίους προκάλεσαν μαθητές σε σχολική αίθουσα των Χανίων απέστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων Στυλιανός Ζερβάκης με την οποία καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Όπως αναφέρεται πάντως στην ανακοίνωση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επίσημα δεν έχει αναφερθεί τέτοιο περιστατικό από καμία σχολική μονάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο βίντεο που αποτυπώνει ακραίους βανδαλισμούς από μαθητές σε σχολική αίθουσα Λυκείου των Χανίων.

Παρά το ότι δεν μας έχει αναφερθεί επίσημα ως περιστατικό από καμία σχολική μονάδα της ευθύνης μας, καταδικάζουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός, αντιλαμβανόμενοι ότι τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με το αγαθό της εκπαίδευσης και κυρίως με τις αξίες που προσδίδει η ίδια η παιδεία.

Θα κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το γεγονός και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου χρειάζεται να αποδοθούν.

Παράλληλα και με αφορμή το περιστατικό θα επιδιώξουμε να «ανοίξει» ευρύς διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να σταθούμε όλοι απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά ταυτόχρονα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη τέτοιων λυπηρών φαινομένων.

Το οφείλουμε στις αξίες της παιδείας μας, το οφείλουμε στις γενιές που προετοιμάζουμε να χτίσουν τη νέα Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter