Χανιά: Γιατί είναι ιστορικό το ημερολόγιο των θυρανοιξίων| φωτο

0
102

Από την Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Το Ιερό Ευαγγέλιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή των θυρανοιξίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του λεπρού εις το Συρικάρι Κισάμου, τα οποία τέλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πέρασε ήδη εις την ιστορία, καθώς μετά την τελετή των Θυρανοιξίων υπέγραψαν εις αυτό:

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Χρυσόστομος, οι Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ρουμανίας και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: Ελλάδος, Αλβανίας και Πολωνίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, ως και όλοι οι Σεβ. Αρχιερείς, Συνοδοί των Προκαθημένων, συνολικώς δεκατρείς (13) Αρχιερείς.

Υπέγραψε, επίσης, ο εξοχ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Το Ευαγγέλιο αυτό φυλάσσεται εις το Κειμηλιαρχείο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και θα χρησιμοποιείται εις τον Ι. Ναό Οσίου Νικηφόρου στις Θείες Λειτουργίες που θα τελούνται, ως επίσης και σε μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα που έχουν σχέση με τον Ιερό Προσκυνηματικό αυτό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter