Χανιά: Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2020 από το Δήμο και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ| φωτο

0
58

Με κεντρικό σύνθημα: «Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω» ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής διοργανώσαν την Κυριακή 21η Ιουνίου 2020 μία σειρά από μουσικές δράσεις:

-Μετάδοση μουσικής από τα μεγάφωνα που βρίσκονται τοποθετημένα από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων έως και την πλατεία 1866 από τις 11:00 έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις 20:30.

-Μουσικές επιλογές (DJ Set) στο Δημοτικό Πάρκινγκ Χανίων, στην οδό Περίδου, από την ομάδα “Omerta Collective” που αποτελείται από τους DJs Giorgio Leone, Gudru και Bokito.

-Ζωντανή μουσική μέσα από το Φρούριο Φιρκά.

-Το βράδυ της 21ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν προβολές των video clips (βίντεο κλιπς) των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη δράση στον εξωτερικό τοίχο του Κέντρου Πολλαπλών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης», στην Πλατεία Κατεχάκη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης και η Μουσική Σχολή Ars Musica.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Χανίων, «η 21η Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους και σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Είναι η ημέρα που όλες οι γωνιές κάθε ευρωπαϊκής πόλης πλημμυρίζουν με μοναδικά ηχοχρώματα γιορτάζοντας τη Γιορτή της Μουσικής, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση της μουσικής μέσα από την ανάδειξη νέων δημιουργών και την παρουσίαση καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ο θεσμός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1999 και έκτοτε καθιερώθηκε πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις».

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής πραγματοποιήθηκε φέτος στα Χανιά με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε..

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις πραγματοποιηθηκαν με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας.