Χανιά: Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές (φώτο & video)

0
72

Ζητήθηκε η κήρυξη των καμένων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τις περιοχές Κακόπετρος και Αποκόρωνας που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα από την πύρινη λαίλαπα. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τις πυρκαγιές που είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη, σπίτια και εκατοντάδες στρέμματα δασικής και χορτολοβαδικής έκτασης. 

“Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, να έχουμε έτοιμες τις μελέτες που χρειάζονται και να βρούμε την χρηματοδότηση. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί με επιστολή προς την Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, η κήρυξη των δύο περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Publiée par Kriti24 sur Lundi 30 juillet 2018

Να μην καθυστερήσουν οι υπηρεσίες στην εκτέλεση των αποφάσεων, που αφορούν αποζημιώσεις αλλά και αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών, ζήτησε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. 

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζήτησε να “σταλούν στον Αποκορωνα 100 τόνοι ζωοτροφών μέχρι να ξαναβγεί το χορτάρι. Να εκτελεστούν άμεσα οι αποφάσεις για ιδιωτικές αποζημιώσεις. Ζητάμε την στήριξη της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των υποδομών του Δήμου”. 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης από την πλευρά του είπε πως “Εάν κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάμε τη σύντμηση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων και των.έργων αποκατάστασης. Να μας βοηθήσει η Διεύθυνση Δασών στην εκτέλεση των έργων αποκατάστασης και των αντιπλημμυρικών έργων”. 

 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης όλοι ευχαρίστησαν την πυροσβεστική, τους εθελοντές καθώς και την αστυνομία, για τη συμβολή τους και τη βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.