Χανιά: Ερευνάται υπόθεση ασέλγειας μαθητριών- Ανακοίνωση της Ένωσης Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης

0
678

Μία καταγγελία για πιθανή υπόθεση ασέλγειας μαθητριών στα Χανιά, φέρεται να ερευνούν με πολύ προσοχή και άκρα μυστικότητα ο Εισαγγελέας και η Αστυνομία στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης, με τη λήψη καταθέσεων από τις μαθήτριες.

Από την Αστυνομία, η οποία χειρίζεται με απόλυτη διακριτικότητα το θέμα, δεν έχει γίνει επίσημα τίποτα ακόμη γνωστό. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή εκπαιδευτικού φροντιστηρίου στην υπόθεση. 

Πρόκειται για ένα 57χρονο εκπαιδευτικό που έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές και κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Το πρωί της Τετάρτης ο 57χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθεί. 

Ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα εξέδωσε την Τετάρτη και η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, όπου μεταξύ άλλων δηλώνει την αποστασιοποίησή της από οποιοδήποτε γεγονός.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης

«Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός.

Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».