Χανιά: Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για λόφο Καστέλι και στρατόπεδο Μαρκοπούλου

0
29

Να εισαχθεί ως θέμα ημερησίας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτική Συμβουλίου Χανίων η εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις χρήσεις στον λόφο Καστέλι και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Βουρλάκης και Μπάμπης Λουτσέτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

“Όπως γνωρίζετε, σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δ.Σ. μας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κος Χαζηράκης Νίκος είχε δεσμευτεί προκειμένου σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να συζητηθεί το θέμα των χρήσεων του λόφου Καστελλίου και του στρατοπέδου Μαρκόπουλου πρό της γενικότερης συζήτησης και έγκρισης της αναθεώρησης του ΓΠΣ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντί αυτού, έπειτα από τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Κο Χαζηράκη την Παρασκευή 19/2, ενημερωθήκαμε για την πρόθεσή του να γίνει η εν λόγω συζήτηση ως προ ημερησίας συζήτηση, χωρίς εισήγηση από μεριάς του, με αποτέλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 24/2 να μην είναι στην ημερήσια διάταξη το εν λόγω θέμα. Μάλιστα εξεφράσθη η άποψή του να μην γίνει καν συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα προ της γενικής έγκρισης της αναθεώρησης του ΓΠΣ.

Επειδή:
1. Το εν λόγω θέμα κρίνεται σημαντικό για την πόλη και στα εκτος ημερησίας θέματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

2. Η συζήτηση του εν λόγω θέματος χωρίς εισήγηση δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεδομένου των ασφυκτικών προθεσμιών κάτι τέτοιο μπορεί να δυσχεράνει σημαντικά το σύνολο της εξέλιξης της αναθεώρησης του ΓΠΣ.

3. Η εν λόγω διαδικασία εγείρει από μεριάς μας πολλά ερωτηματικά για τον λόγο που η δημοτική αρχή δεν επιλέγει να αποκρυσταλλωθεί η δηλωθείσα πρόθεσή της για κοινωφελή χρήση στα εν λόγω πχ κτίρια σε απόφαση του ΔΣ.

4. Δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η απόφαση 416/2020 του ΔΣ μας όπου ρητά αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τα κτίρια του Πολυτεχνείου στον Λόφο Καστέλι.

5. Εάν δεν γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, ενδέχεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ όλου του Δήμου Χανίων, ως σημαντικό θέμα από μόνο του, να επισκιαστεί από τα εν θέματι στο παρόν θέματα, υποβαθμίζοντας έτσι την διαδικασία.
Παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους, καθώς και αυτούς που αναφέρονται και στην συνημμένη πρόταση εισήγησης, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να φέρει εισήγηση στην επόμενη πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, όπως εισαχθεί ως θέμα ημερησίας διάταξης η συνημμένη εισήγηση μας.”

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter