Χανιά: Επιστολή «βόμβα» Γ. Μαργαρώνη. Δε θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ

0
309

Δε θα συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΧ και στέλεχος του κόμματος Γιάννης Μαργαρώνης, όπως κάνει γνωστό με επιστολή που κοινοποίησε προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και προς τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη. 

Ο κ. Μαργαρώνης στην  επιστολή του κάνει λόγο για ενότητα και συσπείρωση, ενώ καλεί το ΚΙΝΑΛ να καταθέσει μια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. 

Παράλληλα σημειώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στον αγώνα του προοδευτικού χώρου, τονίζοντας ότι η απόφαση να μη συμμετέχει είναι προσωπική. 

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Μαργαρώνη:

κα Πρόεδρε ,
κ. Γενικέ Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής,

Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις 07.07.2019 είναι οι κρισιμότερες μετά την μεταπολίτευση για την πατρίδα μας. Μετά από 10 χρόνια παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η χώρα δεν έχει πλέον πολλές επιλογές. Είναι μονόδρομος η επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς άλλα αφηγήματα, αυταπάτες και επιλογές διχασμού. Το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Οι αυτοδυναμίες πρέπει να αποτελέσουν πια παρελθόν, να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες με σκοπό και την ενότητα του ελληνικού λαού.

Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να καταθέσει μία ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με στραμμένο το βλέμμα στο αύριο. Η παράταξη και ο χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας που ανήκουμε είναι ευρύς και έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμπεριλάβει πολλές απόψεις, οι οποίες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες συζητιούνται και αποφασίζονται ως κεντρικές θέσεις.

Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και ισχυρούς για να μπορέσουμε να επηρεάσουμε αποφασιστικά τις εξελίξεις στο νέο πολιτικό τοπίο το οποίο διαμορφώνεται.

Με δεδομένο το κρίσιμο διακύβευμα των πρόωρων εκλογών, απαιτείται η συσπείρωση πολιτών που με την στήριξη και την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσουν την χώρα σε προοδευτική κατεύθυνση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και παρότι με δική μου απόφαση δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Χανίων, θα συνεχίσω να προσφέρω για την τελική εκλογική επιτυχία της προσπάθειας του μεγάλου κεντρώου προοδευτικού χώρου και για ό,τι αυτός έχει προσφέρει στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.-

Καλό αγώνα και Καλή επιτυχία
Με τιμή
Ιωάννης Μαργαρώνης