Χανιά: Εντυπωσιάζει η στατική έκθεση στην 115 Πτέρυγα Μάχης | Την Κυριακή η τελευταία ημέρα (φώτο)

0
754

Συνεχίζεται η έκθεση στην 115 Π.Μ. με την λήξη της να σημαίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Στην κεντρική πίστα οι δύο πολεμικές μοίρες της Πτέρυγας η 340 “Αλεπού” και η 343 “Αστέρι”, υποδέχονταν τους επισκέπτες με παράταξη των F-16C/D Block 52+ (C-μονοθέσιο, D-διθέσιο). Στην μέση των αεροσκαφών της 340 βρίσκεται ένας επισκέπτης, το F-4E Phantom AUP.

340 Μοίρα “Αλεπού”
343 Μοίρα “Αστέρι”
Ατρακτίδιο LANTIRN

Για τα αεροσκάφη General Dynamics F-16C/D Fighting Falcon (φώτο επάνω) έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στο αεροσκάφος προσφέροντας του δυνατότητες χρήσης FLIR συστημάτων τόσο για πλοήγηση όσο και για σκόπευση. Είναι το ευρέος γνωστό σύστημα LANTIRN (Low Altitude Navigation and Targeting Infrared for Night, δηλαδή, Χαμηλού Υψόμετρου Σύστημα Σκόπευσης και Πλοήγησης Νυκτός)

Η κάσκα Joint Helmet-Mounted Cueing System (JHMCS-αριστερά) δίνει τη δυνατότητα εγκλωβισμού και προσβολής εναερίων στόχων ακόμα και αν αυτοί βρίσκονται σε γωνίες άνω των 90 μοιρών από την ευθεία πτήσης. Ο χειριστής του αεροσκάφους μπορεί, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη κάσκα να καθοδηγήσει τον πύραυλο εκεί που στρέφει το βλέμμα του. Ένας μαγνητικός ιχνηλάτης (Magnetic Tracker) που είναι τοποθετημένος πάνω στην κάσκα του χειριστή, καταγράφει την κίνηση του κεφαλιού του χειριστή. Επιπλέον, ο χειριστής μπορεί να βλέπει στο σκιάδιο του κράνους του δεδομένα όπως η ταχύτητα του αεροσκάφους, το ύψος πτήσης, η απόσταση από το στόχο χωρίς να χρειάζεται να στρέψει το κεφάλι του στο cockpit.

H.U.D (Heads Up Display)

Tο F-16 κινεί ένας Pratt & Whitney F100-PW 229, ώσης 29.100 λίβρών.

Rheinmetall – αντιαεροπορικό πυροβόλο

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο MK 20-MOD.RH είναι όπλο Γερμανικής κατασκευής. Η ταχυβολία του όπλου και η ακρίβεια βολής, επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και την αντιμετώπιση επίγειων στόχων. Το δραστικό βεληνεκές για εναέριους στόχους ανέρχεται στα 1,2 χλμ μέτρα ενώ για επίγειους στόχους ανέρχεται στα 2,5 χλμ.

Eκτινασσόμενο κάθισμα χειριστού Martin Backer Aces II.

Μερικές από τις βόμβες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα F-16. Στην μέση μία Paveway κατευθυνόμενη από λέιζερ που εξαπολύεται από μεγάλο ύψος.

Σε πρώτο πλάνο ένας πύραυλος αέρος/αέρος ΑΙΜ-120 (ΑΜRΑΑΜ), ενώ ο δεύτερος ένας  AIM-2000 (IRIS-T).

Από την Πέμπτη οπότε και άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η 115 Πτέρυγα Μάχης εν’ όψη της εορτής του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η έκθεση έχει προσελκύσει εκατοντάδες Χανιώτες και επισκέπτες, με την κορύφωση να αναμένεται την Κυριακή. 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter