Χανιά: Ενίσχυση σε ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβεστική ζήτησε η Β. Βαγιωνάκη στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

0
31

Συνάντηση με την Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννα Παπαμιχαήλ, πραγματοποίησε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη το πρωί της Τετάρτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από τις επισκέψεις της κα Βαγιωνάκη τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση, όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, οπού και διαπιστώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης τους σε προσωπικό και υποδομές προκειμένου να ανταπεξέλθουν πιο αποτελεσματικά στο έργο που επιτελούν.

Συγκεκριμένα, η κα Βαγιωνάκη επέμεινε στην ανάγκη στελέχωσης των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, ιδιαίτερα μετά την δημιουργία του Τμήματος Μεταγωγών και της Άμεσης Δράσης, αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων του νησιού (τουρισμός, πολλαπλές πύλες εισόδου, γεωμορφολογία κτλ). Στόχος της περαιτέρω ενίσχυσης της Υπηρεσίας με προσωπικό σύμφωνα με την κα Βαγιωνάκη είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κα Βαγιωνάκη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ελείψεις σε είδη ατομικής προστασίας, σε προμήθεια αναλώσιμων (άρβυλα, αφρός, σωλήνες κτλ), καθώς και στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του μοναδικού ερπυστριοφόρου οχήματος του νομού.

Από την πλευρά της η κα Παπαμιχαήλ ενημέρωσε τη βουλευτή ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η αγορά ειδικού εξοπλισμού για το προσωπικό που θα καλύψει τις σοβαρές έλείψεις, ενώ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων προκειμένου να επισκευαστεί άμεσα το ερπυστριοφόρο όχημα. Τέλος, εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την ενδυνάμωση και διεύρυνση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός σχεδιασμός για την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών με νέο προσωπικό.