Χανιά: Ελεύθερος ο 53χρονος που είχε στην κατοχή του “λείψανα” Αγίων

0
160

Ελεύθερος μετά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ο 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, καθώς προσπάθησε να πουλήσει προθήκες με ιερά λείψανα Αγίων, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Αστυνομίας.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων, ωστόσο διατάχθηκε πρόσθετη έρευνα και η δικογραφία επέστρεψε στην Ασφάλεια Χανίων.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας αρχαιοτήτων και την εν γένει προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ο ανωτέρω ημεδαπός, ο οποίος διέθετε έναντι αμοιβής προθήκες περιέχουσες -κατά τα λεγόμενά του- τμήματα οστών αποδιδόμενα σε Αγίους της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εικόνες και ιερατικά αντικείμενα.

Για τον τερματισμό της δράσης του, οργανώθηκε κεκαλυμμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο ανωτέρω συνελήφθη όταν παρέδωσε σε υποψήφιο αγοραστή 7 προθήκες και θήκες που περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν Λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών,
πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 207 φυσίγγια,
εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα και σταυρός.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter