Χανιά: Έκθεση εικαστικών με θέμα « η ζωή στο χωριό της Παλαιόχωρας» της Larissa Abtova

0
62

Έκθεση εικαστικών με θέμα « η ζωή στο χωριό της Παλαιόχωρας» της Larissa Abtova διοργανώνεταο στο Art Flow Studio Gallery στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 21 Ιουνίου από Τρίτη έως Κυριακή από τις 18:30 έως τις 22:30. Το πρωί η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού.

Vernissage θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στις 19:00 με αναψυκτικά και ζωντανή μουσική

Larissa Abtova ” Η ζωή στο χωριό της Παλαιόχωρας” – Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Για δεύτερη φορά στην γκαλερί μας, η Λάρισα παρουσιάζει μια θεματική έκθεση, αφιερωμένη όλη στο μικρό μας κρητικό χωριό, την Παλαιόχωρα.

Μέσα από τους πίνακές της, η Λάρισα περιγράφει στιγμές της καθημερινότητας, απλούς ανθρώπους και μέρη που η ίδια και οι τουρίστες αγαπούν και συχνάζουν.

Κάθε έργο της “ζωής του χωριού Παλαιόχωρα” δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο χάρη στις μεγάλες καλλιτεχνικές ικανότητες της Λάρισας, τόσο που αν για λίγο κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στα έργα αυτά, αντιλαμβανόμαστε την πραγματική ατμόσφαιρα αυτών των μοναδικών τόπων.
Είναι καλλιτέχνης από το Άμστερνταμ των Κάτω Χωρών, αλλά γεννήθηκε στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, η οποία θεωρείται πολιτιστικός κόμβος χάρη στα πολλά μουσεία και τις αίθουσες συναυλιών της. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η αγάπη της Larissa για τη ζωγραφική ήταν σαφής από την παιδική της ηλικία, αφού οι γονείς της της έδιναν μπογιές και χαρτί ζωγραφικής.

Η πρώτη της ζωγραφιά ήταν ένα άλογο από το χωριό του παππού της, που φιλοτέχνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών- στα πέντε της χρόνια, η Larissa είχε την πρώτη της έκθεση.

Κατά την εφηβεία της, μια επαγγελματίας καλλιτέχνης ανακάλυψε τη δουλειά της σε μια έκθεση τέχνης και την ερωτεύτηκε τόσο πολύ που έπεισε τη μητέρα της Λάρισας ότι η κόρη της ήταν γεννημένη για μια καλλιτεχνική ζωή.

Το 1991, υποστηριζόμενη από την πολυετή εμπειρία της, η Larissa μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου της άνοιξε ένας νέος κόσμος.

Αφού πούλησε με επιτυχία τη σειρά “From Russia with Love” σε μια έκθεση τέχνης στη Νέα Ζηλανδία, η Larissa επέκτεινε την ιδέα της για να δημιουργήσει το “From the World with Love”, μια νέα σειρά πορτρέτων απλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς και αποτελούν μέρος ιδιωτικών συλλογών.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter