Χανιά: Εκλεισε για απολύμανση η κατασκήνωση | Υπό διερεύνηση ο αριθμός των κρουσμάτων

0
112

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τις πληροφορίες για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους, σε κατασκήνωση στα Χανιά.

Το πρωί του Σαββάτου μεταβαίνει στη δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ελέγχους στα εναπομείναντα παιδιά αλλά και στους εργαζομένους της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν επιβεβαιωθεί, 7 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπό διερεύνηση ήταν αρκετές ακόμη περιπτώσεις, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της κατασκήνωσης πάντως σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, γίνεται λόγος μόνο για ένα κρούσμα κορωνοϊού, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ όταν ανοίξει ξανά, τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Αγαπητοί γονείς Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου μας γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης.

Η διεύθυνσης της κατασκήνωσης και το προσωπικό μας έχοντας εμπειρία 30 ετών τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής έχουσα πρωτίστως ως μέλημα της, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των κατασκηνωτών.

Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να κλείσουμε τη κατασκήνωση για το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Ιουλίου για να απολυμάνουμε τους χώρους και να κάνουμε τεστ σε όλο το προσωπικό μας και να επιστρέψουμε στις 16 Ιουλίου με την έναρξη της Β περιόδου.

Εκ της διευθύνσεως».