Χανιά: Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της πόλης

0
535

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού έγιναν γνωστά την Τρίτη σε σχολεία των Χανίων.

Μαθητής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το τμήμα του μαθητή θα αναστείλει τη λειτουργία του για 14 ημέρες και οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Β4 τμήμα του σχολείου έχει αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι 12 Μαρτίου και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, εάν βεβαιωθεί και τρίτο κρούσμα, τότε ολόκληρο το σχολείο θα κλείσει για δύο εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας εκπαιδευτικός στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων, στην περιοχή της Αμπεριάς. Στο ίδιο σχολείο έχει βρεθεί θετικός μαθητής της Α3 τάξης και το τμήμα έχει αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι και τις 8 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός (δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκειται για άντρα ή γυναίκα) εμφάνισε τα συμπτώματα της νόσου το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μανώλη Τζανάκη, μόλις βεβαιώθηκε θετικός, δεν ξαναπήγε σχολείο και τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία υγιεινής, αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να κλείσουν τα τμήματα που δίδασκε ο εκπαιδευτικός. 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα παραπάνω τμήματα, είναι ακόμη κλειστά λόγω κορωνοίού στο Νομό: 

Το Νηπιαγωγείο Παϊδοχωρίου Αποκορώνου μέχρι τις 10 Μαρτίου

Το 18ο νηπιαγωγείο Χανίων μέχρι τις 9 Μαρτίου

Το 1o νηπιαγωγείο  Koυνουπιδιανών, ένα τμήμα έως τις 12 Μαρτίου.

Το τρίτο τμήμα θετικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων  μέχρι τις 12 Μαρτίου

Θορυβημένοι με την εξάπλωση του κορωνοϊού στα Χανιά και τα σχολεία της πόλης δηλώνουν οι γονείς του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους ζητούν,  από το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει με ουσιαστικά μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς στην εκπαιδευτική κοινότητα.