Χανιά: Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία νεαρού κτηνοτρόφου

0
201

Το πρωί της Τρίτης άρχισε τελικά στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η δίκη για τη δολοφονία ενός 25χρονου κτηνοτρόφου από τα Ροδωπού στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου των Μουρνιών. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας κτηνοτρόφος από τα Κεραμεία ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκιση.

Από νωρίς το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. 

Στη δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση, μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και συγγενών του θύματος. 

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο αδερφός και οι γονείς του θύματος, που υποστήριξαν ότι η δολοφονία έγινε για μία κοινοτική έκταση που χρησιμοποιούσε το θύμα ως βοσκοτόπι στον Ομαλό, την οποία χρησιμοποιούσε και ο δράστης.

Κατέθεσε επίσης ο αδερφός του κατηγορουμένου που υποστήριξε ότι ο δράστης του είπε μετά το περιστατικό, ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 25χρονο, αλλά πυροβόλησε μόνο για εκφοβισμό. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης  διεκόπη λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου 

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος, ένας 35χρονος σήμερα κτηνοτρόφος από τα Κεραμειά, είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 30 ετών, καθώς στις 27 Ιανουαρίου του 2012, είχε πυροβολήσει με καραμπίνα τραυματίζοντας  θανάσιμα έναν 25χρονο κτηνοτρόφο από τα Ροδωπού ενώ αυτός κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον κόμβο των Μουρνιών.