Χανιά: Διαμαρτυρίες για την επέκταση των πεζοδρομίων σε δρόμο της πόλης| φωτο

0
690

Αντιδράσεις από κατοίκους της οδού Κριτοβουλίδου, προκαλεί το έργο επέκτασης των πεζοδρομίων, που εκτελείται στην περιοχή.

Οι διαμαρτυρίες εδράζονται κυρίως στο πλάτεμα των πεζοδρομίων, αλλά στην ενέργεια των συνεργείων του Δήμου Χανίων, που έκοψαν τις μουριές που υπήρχαν στην περιοχή, για να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια.

Κάτοικος της περιοχής που δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφει:

Βγάλανε το άχτι τους στην Κριτοβουλιδου!! Δρόμος σχετικά ξεχασμένος αν και σε κεντρικό σημείο, με κομμάτια πεζοδρομίου με χώμα ή από τη δεκαετία 1930 με ιστορικό ενδιαφέρον. Ξαφνικά ο Δήμος αποφάσισε πεζοδρόμια 2,25 μ. από κάθε πλευρά ενώ πρώτα ήταν γύρω στο 1,20 και δεν ξέρω γιατί κούρεψαν τις μουριές σχεδόν από τον πάτο, που ομόρφαιναν και δίνανε τη σκιά τους τόσα χρόνια. Άγνωστες οι βουλές των τεχνικών του Δήμου…Βλέπω ένα ζήλο περίεργο, ενώ σε δρόμους που έχουν αναγκη τα πεζοδρομια εμπορικούς, με χιλιάδες περιπατητές κάθε ώρα (όχι μέρα), μη λέω τώρα ονοματα και αρχίσουν οι μαγαζάτορες να γουσγουνται, δεν έγιναν τα ίδια!! Εδω πολλές νέες πολυκατοικιες έχουνε πιλοτές, να δούμε που θα παρκάρουν όσοι εξυπηρετουνται στις εκδηλώσεις του πάρκου ειρήνης & φιλίας που το’χουνε κάνει παρκινγκ!! Μακάρι το ίδιο ενδιαφέρον να δείξει ο Δήμος-Δήμαρχος στο πάρκο αυτό, στο καθήμενο μουσείο, στο κτίριο του ΙΚΑ με τα ποντίκια, στο πάρκο Μαρκοπούλου, στις παλιές φυλακές κλπ κλπ 
Άλλη μια μονομερής ενέργεια του απερχόμενου Δημάρχου απαράδεκτη χωρίς τη συγκατάθεση των κατοίκων…

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter