Χανιά: Δεν μπορεί να χωροθετηθεί λαϊκή αγορά στην Κοράη | Το θέμα αποσύρθηκε

0
80

Αποσύρθηκε η πρόταση να μεταφερθεί το εμπορικό τμήμα της λαϊκής του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Κοραή για τους θερινούς μήνες και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα το θέμα αποσύρθηκε από την συνεδρίαση, μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Νικηφοράκη, προς τον πρόεδρο της κοινότητας, Κώστα Αλευράκη. Μάλιστα, ο κ. Νικηφοράκης έδωσε και όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, τονίζοντας ότι περίμενε το θέμα -και τυπικά- να βγει εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι που όμως δεν έγινε.

“Δεν μπορεί να χωροθετηθεί λαϊκή αγορά στον πεζόδρομο της Κοραή και σε κάθε πεζόδρομο”, τόνισε ο κ. Νικηφοράκης.

“Ενημερώθηκα την περασμένη Τετάρτη από τον κ. Αλευράκη για το θέμα. Του ζήτησα να μου πει τον δρόμο και μου ανέφερε τον πεζόδρομο της Κοραή. Του εξήγησα ότι δεν μπορεί να γίνει εκεί η λαϊκή, πρώτον γιατί δεν το θέλουμε εμείς σαν δημοτική Αρχή και δεύτερον γιατί είναι χαρακτηρισμένος ως πεζόδρομος και είναι και τα σχολεία δίπλα. Του ζήτησα λοιπόν να μην έρθει σαν θέμα, γιατί δεν έχει νόημα να κουβεντιαστεί. Έγινε αντιληπτό από τους δημοσιογράφους ότι σας το φέραμε εμείς προς συζήτηση για να πάρετε απόφαση, έτσι όπως ήταν διατυπωμένο στην ημερήσια διάταξη. Καλό θα ήταν να τα συζητάτε πρώτα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το συγκεκριμένο θέμα και μετά να καταλήγετε στα θέματά σας. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται, γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να χωροθετηθεί λαϊκή αγορά στην Κοραή”, σημείωσε ο κ. Νικηφοράκης. 

“Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Δεν είχαμε σκοπό να το συζητήσουμε το θέμα, μετά την ενημέρωση που μας έγινε από εσάς κ. Νικηφοράκη. Είμαστε καινούργιοι, όπως όλοι”, τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Χανίων, Κώστας Αλευράκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου, Πέτρου Ζησάκη. “Το θέμα αποσύρεται, θεωρείται λήξαν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter