Χανιά: Δεκάδες ποδηλάτες κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης| φωτο & video

0
163

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου η σημερινή και η συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις οργάνωσε για μία ακόμη χρονιά εκδήλωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με βασικό αίτημα τη διεκδίκηση της ελεύθερης μετακίνησης με το ποδήλατο στην πόλη.

Μαζί με τους ποδηλάτες και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, που ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή στην πόλη των Χανίων, με την αρχή να γίνεται συμβολικά σήμερα από την Ακτή Κανάρη (βλέπε ΕΔΩ). 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mercredi 3 juin 2020

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η συλλογικότητα, η εκδήλωση είχε επίσης αιτήματα:

«–την ασφάλεια στο δρόμο
– το περιβάλλον
– την άθληση
– την οικονομία
– τον δημόσιο χώρο
– μία καθαρή πόλη
– τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων
– μία ανθρώπινη πόλη.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mercredi 3 juin 2020

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

Απαιτούμε άμεση χάραξη ποδηλατοδρόμων στα πλαίσια έκτακτων μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού, για να μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πόλη με ασφάλεια, όπως τις μέρες του lockdown.

Καλούμε όλους τους ποδηλάτες των Χανίων, τις συλλογικότητες για το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον για μία βόλτα στην πόλη, που χαρούμενα, θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας!

Η ανακοίνωση καταλήγει:

Ας δείξουμε στις αρχές ότι τα εκατοντάδες ποδήλατα που κυκλοφόρησαν με ασφάλεια στη διάρκεια του εγκλεισμού, δεν ήταν πυροτέχνημα και μία σύγχρονη πόλη με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους, ευνοεί την κίνηση όλων».

Η εκδήλωση έκλεισε με ποδηλατικό περίπατο, στο κέντρο της πόλης.