Χανιά: Δε θα καθυστερήσει η έναρξη του έργου της Δημοτικής Αγοράς| Δεν έκανε δεκτό ο Δήμαρχος αίτημα των Καταστηματαρχών

0
115

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, στο Δημαρχείο Χανίων, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Κλειδαρά Παναγιώτη.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης και τα μέλη του Δ.Σ της Συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Κορωνιωτάκης Ελευθέριος, Γλυμιδάκης Παναγιώτης, Κατσιγαράκης Ευτύχιος, Καρκάνης Νίκος και Χαλβατζάκης Στέλιος.

Την συζήτηση απασχόλησε κυρίως το θέμα των έργων αποκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς με κύριο αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου να είναι η παράταση της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης για να μπορέσουν να αντικατασταθούν οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων: “Έχουμε εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 15.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Υπολογίζουμε ότι σε περίπου 2 μήνες θα έχει βγει η προκήρυξη και τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 2 χρόνια. Είναι ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, και δεν είναι εφικτό να αναβληθεί η εκτέλεση του” χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου για την επαναλειτουργία των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς αν το έργο ολοκληρωθεί σε λιγότερο από το προβλεπόμενο διάστημα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στα άλλα έργα που πραγματοποιούνται στην γύρω περιοχή όπως το έργο της ανάπλασης των δημοτικών αποχωρητηρίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και το έργο ανακατασκευής της οδού Νικηφόρου Φωκά. “Γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργικότητα της περιοχής, με την ανάπλαση των δημοτικών αποχωρητηρίων και την διάπλαση της οδού Νικηφόρου Φωκά με κορυφαίο έργο την ανάπλαση της Αγοράς.” υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κλειδαράς δήλωσε πως “Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, ο οποίος μας πληροφόρησε σχετικά με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των έργων που θα γίνουν στην Δημοτική Αγορά αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.”

Ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτης Κλειδαράς δήλωσε: 

«Άλλα είπαμε στην σύσκεψη και άλλα ανακοινώθηκαν από την δημοτική Αρχή. Είναι σαφές ότι ο Δήμος δεν θέλει να χάσει την χρηματοδότηση. Εμείς προτείναμε να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα και όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις, να δούμε το εάν μπορεί να δοθεί παράταση για έναν χρόνο. Ο κ. Δήμαρχος μας είπε ότι είναι αντίθετος, αλλά θα το κοιτάξει το όλο θέμα».

Οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς επίσης ζήτησαν από το Δήμαρχο, να τους εξασφαλιστεί χώρος, με προκάτ καταστήματα, για να μπορούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, για όσο διάστημα θα κρατήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.