Χανιά: Χειμερινός τουρισμός χωρίς αεροπορικές συνδέσεις;

0
363

Επιστολή με τίτλο «Ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Κρήτης για τον τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου;» απέστειλε σήμερα προς τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.

Η Ένωση στην επιστολή της τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «το να στέκεται θεατής η Περιφέρεια σε ένα θέμα που αφορά 4.000 επιχειρηματίες στην περιοχή Χανίων, άμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και κάποιες άλλες χιλιάδες έμμεσα, είναι σαν να αδιαφορεί για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Η επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων:

«Στις 27/7/2022 με αφορμή τις προτάσεις Ryanair αλλά και τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει για δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου, σας είχαμε απευθύνε επιστολή με αρ. πρωτ. 967 με την οποία ζητούσαμε την πραγματοποίηση συνάντησης με τη Ryanair, τη Fraport και τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας.

Απάντηση καμιά, πρωτοβουλία καμιά. Τα μέλη μας αναρωτιούνται: ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Κρήτης για τον τουρισμό στο νησί αυτό;

Το να συγκεντρωνόμαστε μεταξύ μας και να εκφράζουμε τη βούληση ότι προτιθέμεθα να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας, ή ανοίξαμε και σας περιμένουμε, δεν έχει κανένα νόημα. Τουρίστες τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να έλθουν οδικώς. Χωρίς να δούμε τις προθέσεις των αεροπορικών εταιρειών, εάν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μαζί μας αυτή την προσπάθεια joint venture και με ποιους όρους είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν δρομολογώντας αεροπλάνα τους, επέκταση της περιόδου δεν πρόκειται να υπάρξει.

Το να στέκεται θεατής η Περιφέρεια σε ένα θέμα που αφορά 4.000 επιχειρηματίες στην περιοχή Χανίων, άμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και κάποιες άλλες χιλιάδες έμμεσα, είναι σαν να αδιαφορεί για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter