Χανιά: Αρνητική εντύπωση η απουσία στρατιωτικής αντιπροσωπείας σε εκδήλωση στο Μνημείο Ευέλπιδων

0
65

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών που αφορά στη τελετή Μνήμης που διοργάνωσε στο Κολυμπάρι για την Μάχη της Κρήτης, καυτηριάζοντας την αιφνίδια και αδικαιολόγητη άρνηση του ΥΠΕΘΑ να την οργανώσει όπως προβλεπόταν στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιπερειφέρειας Χανίων.

Αναλυτικά η Ένωση Αποστράτων στο δελτίο αναφέρει:

“Το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας αυτούς που παρευρέθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου, στη τελετή μνήμης για τους πεσόντες Ευέλπιδες κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συναισθανόμενοι τον συμβολισμό της παρουσίας τους, σε αντίθεση με πολλούς που κλήθηκαν και δεν μπόρεσαν να αναβάλουν τις καθημερινές ασήμαντες ασχολίες τους και να παρευρεθούν.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η παντελής απουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η μη απόδοση των προσηκουσών τιμών στους νεοσσούς που πρόταξαν τα στήθη τους για να μπορούν σήμερα ορισμένοι να υποτιμούν τη θυσία τους ανερυθριάστως καθεύδοντες. Την όλη σεμνή τελετή, η οποία αναλήφθηκε τελευταία στιγμή από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών δια του Παραρτήματος Χανίων, μετά την προαναφερόμενη αδικαιολόγητη άρνηση του ΥΠΕΘΑ να την οργανώσει, όπως προβλεπόταν και στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιπερειφέρειας Χανίων, τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, υπέρτιμος και έξαρχος Εσπερίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιος μετά των ιερέων κ.κ. Αντωνίου Πατεράκη και Διονυσίου Νταουντάκη και των διακόνων Ιωάννου Τζωρτζάκη και Εμμανουήλ Κυριακάκη

Εκπρόσωπος της Αντιπερειφέρειας Χανίων, ο ειδικός συνεργάτης του κ. Αντιπερειφερειάρχου κ. Ιωσήφ Μαρκάκης.

Εκπρόσωποι του Δήμου Πλατανιά ο Αντιδήμαρχος κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος και ο κ. Καμπουράκης Γεώργιος

Εκπρόσωπος του Δήμου Αποκορώνου κ. Γύπαρης Γεώργιος

Ο Διοικητής Διοικήσεως Πυροσβεστικής Νομού Χανίων Πύραρχος Τσιλιμιγκάκης Ξενοφών

Εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Πλοίαρχος του Βασιλικού Ναυτικού Alex Bush

Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας της Αυστραλίας Πλοίαρχος του Βασιλικού Ναυτικού Bruce Legge

Αντιπροσωπεία Βρετανών Βετεράνων με επικεφαλής την κυρία Carol Williams

Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων Υπτγος ε.α. Φινοκαλιώτης Γεώργιος και Τξρχος ε.α. Μακρατζάκης Ιωάννης

Μέλη του Παραρτήματος Χανίων μετά των συζύγων τους”

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter