Χανιά: Άρχισαν οι εργασίες στον προμαχώνα Mocenigo (φώτο)

0
201

Άρχισαν τα έργα αποκατάστασης στον προμαχώνα Mocenigo στην περιοχή του Κουμ Καπί. 

Οι εργασίες προβλέπουν τον καθαρισμό, προστασία και ανάδειξη όλου του προμαχώνα. Όταν αυτές ολοκληρωθούν το μνημείο θα αναδειχθεί και θα πάρει πίσω την χαμένη του αίγλη. 

Παράλληλα, γίνονται και οι απαραίτητες εργασίες στήριξης του μνημείου, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάθε φορά που είναι έντονος ο κυματισμός.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Το Κουμ Καπί αλλάζει. Κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, κας. Μενδώνη στα Χανιά είχαμε θέσει το αίτημα για την αποκατάσταση του προμαχώνα Mocenigo. Με την θετική αποδοχή του αιτήματος μας, την αγαστή συνεργασία μας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων και την συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με προσοχή και σεβασμό στην ιστορία του μνημείου, τα έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του προμαχώνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έπειτα από χρόνια, το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας, λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει. Την ίδια στιγμή, οι μελέτες για την ανάπλαση του Κουμ Καπί που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη Τσακαλάκη, έχουν βγει από τα “συρτάρια” και προχωράμε προς υλοποίηση τους.