Χανιά: Από 3-7/12 στην Αγιά η «Εβδομάδα Ενημέρωσης Αγροτών»

0
55

Παρουσιάσεις  και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με θέματα που προάγουν την αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα του τόπου μας, θα πραγματοποιηθούν από 3-7 στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων (ΟΑΣΗ -ΑΓΙΑΣ) από 3-7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Πέμπτης στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης Αγροτών». Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο θα λειτουργήσει έκθεση μελισσοκομίας και οικοτεχνίας.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου

Η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου είναι σημαντική. Με δεδομένα τα πλεονεκτήματα όχι μόνο των κλιματικών συνθηκών που συμβάλλουν στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού που βοηθά στην προώθηση αυτών των προϊόντων, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα παραμένουν στις πρώτες θέσεις της ποιότητας αλλά και της προτίμησης των καταναλωτών.

Σε αυτή την προσπάθεια η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων συμμετέχει με το θεσμικό ρόλο της αλλά και πέρα από αυτό με συνεχή ενημέρωση και προώθηση των θεμάτων που προάγουν την αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα του τόπου μας.

Οι παραγωγοί ασκούν ένα δύσκολο επάγγελμα και γι’ αυτό πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απειλούν την παραγωγή τους αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς. Πρέπει να ενημερώνονται για νέες καλλιέργειες και μεθόδους παραγωγής, με τελικό σκοπό ποιοτικά προϊόντα για τους καταναλωτές και θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.
Στην προσπάθεια αυτή η ΔΑΟΚ καλεί τους παραγωγούς σε μια εβδομάδα ενημέρωσης, σε θέματα που αφορούν την τοπική παραγωγή. Μια ευκαιρία για συζήτηση, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων.
Την εβδομάδα 3-7 Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΟΑΣΗ -ΑΓΙΑΣ) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις . Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο θα λειτουργήσει έκθεση μελισσοκομίας και οικοτεχνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
3/12 Αβοκάντο Εσπεριδοειδή Εποχιακοί καλλιεργητικοί χειρισμοί
4/12 Χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Ενημέρωση φυτωριούχων για φυτουγιειονομικό έλεγχο
5/12 Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι Γεωργοί, Σχέδια Βελτίωσης Μεταποίηση, Ομάδες Παραγωγών) – Αλιεία Εξηλεκτρισμός
6/12 Οικοτεχνία – Κτηνιατρικά θέματα- Σταβλικές εγκαταστάσεις
7/12 Αμπελουργία Οινοποιεία

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 πμ -1μμ
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση μελισσοκομίας και οικοτεχνίας
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΤΙΡΙΟ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΑΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ