Χανιά: Απίστευτο! Ασυνείδητοι άναψαν φωτιά στη σκηνή στο θεατράκι των Λενταριανών (φώτο)

0
82

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά, καθώς άγνωστοι άναψαν φωτιά στο κέντρο της σκηνής στο αμφιθέατρο των Λενταριανών.

Η φωτιά ήταν δίπλα στα δέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται και ευτυχώς η κατάσταση δεν ξέφυγε. 

Το γεγονός γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης:

“Ξέρουμε πως το Αμφιθέατρο Λενταριανών βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο, σε μια φιλόξενη καταπράσινη γειτονιά. Ξέρουμε πως από εμάς όλους ζητάει μόνο την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Μέχρι το 2020 ανήκε στον ΟΑΕΔ, πλέον ανήκει στον Δήμο Χανίων .Έγιναν ενέργειες για την απόκτηση του, για την αναβάθμισή του και την ένταξη του στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Κάθε χρόνο επενδύουμε κόπο και πόρους για να το βελτιώσουμε και να μπορέσουμε να έχουμε όμορφες εκδηλώσεις σε αυτό το μοναδικό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αυτό που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε από τον έναν χρόνο στον άλλο, είναι η συμπεριφορά μας προς τον δημόσιο χώρο, τη φύση και τα κοινά αγαθά.

Χθες βράδυ κάποιοι θεώρησαν έξυπνο να ανάψουν μια μικρή φωτιά στο κέντρο της σκηνής του θεάτρου. Μια φωτιά ανάμεσα σε δέντρα! Η τύχη βοήθησε να μην ξεφύγει και να μην επεκταθεί. Τα σημάδια είναι εμφανή, δίπλα στις ρίζες των δέντρων. Ευτυχώς, τα περισσότερα ξερόχορτα είχαν απομακρυνθεί πριν αρκετά μέρες. Η γειτονιά θα πρέπει να νιώθει πολύ τυχερή σήμερα!

Οι μικρές ζημιές θα αποκατασταθούν. Το βάψιμο και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εργασίες θα συνεχιστούν. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν όλες κανονικά. Και θα είμαστε εκεί για τις απολαύσουμε. Τα Λενταριανά έχουν το δικό τους θέατρο και θα το προστατεύσουμε όλοι.

Υπάρχουν τα Χανιά της προσφοράς, της προόδου, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της μακράς ιστορίας, των διεκδικήσεων, των αγώνων, των τεχνών, του πολιτισμού.

Υπάρχουν επίσης τα Χανιά της ψευτομαγκιάς, του φόβου προς το ξένο, της φθοράς, της ανομίας, της μονότονης αναίτιας γκρίνιας, της αδικίας, του φαίνεσθαι, της υπερβολής, των εγωισμών.

Επιλέξτε προσεκτικά σε ποια πόλη θέλετε να ζείτε”.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter