Χανιά: Απάντηση Αρχοντάκη στην Πρωτοβουλία Πολιτών

0
132

Απάντηση στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών*Πρώτα ο άνθρωπος, έδωσε με ανακοίνωση του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και επικεφαλής της Παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας”

Η ανακοίνωση Αρχοντάκη αναλυτικά:

Ο κύριος Σαρρής, μόνιμος πλέον ¨συνήγορος ¨ του Δημάρχου καταγγέλλει την αποχώρηση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων από την τελευταία συνεδρίαση ,μετα από την πραξικοματικη στάση του Δημάρχου να αποσύρει θέμα για το οποίο πιθανόν να επικρατούσε στην ψηφοφορία διαφορετική άποψη από αυτήν της εισήγησης .

Χαρακτήρισε μάλιστα την πλειοψηφούσα άποψη ως “θεατρική σκηνή” προσβάλοντας Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να ¨καλύψει¨ την απαράδεκτη ,πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου .

Το θέμα αφορούσε μια κυκλοφοριακή μελέτη στον Γαλατά που για ένα τμήμα της η κοινότητα είχε μια άλλη άποψη και μια ομόφωνη απόφαση . Ο Προέδρος της κοινότητας κύριος Κατσιφαρακης ανέπτυξε στην συνεδρίαση τις αντιρρήσεις του Γαλατά τεκμηριωμένα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις .

Το συμβούλιο της κοινότητας είναι ένα θεσμικά εκλεγμένο όργανο και κατά την άποψη μου το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τις αιτιάσεις του ποσό μάλλον όταν πρόκειται για απόφαση ομόφωνη . Η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων μετα από διεξοδική συζήτηση 3 ωρών αποδέχθηκε τις απόψεις του Γαλατά .

Η πρόταση μου προς τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό ακριβώς , να σεβαστούμε δηλαδή την απόφαση του Γαλατά όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που τον εκπροσωπεί .Η πρόταση μου αυτή χαρακτηρίζεται ως “απαράδεκτη” από τον κύριο Σαρρή φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες .

Ο “Συνήγορος” του Δημάρχου με την παρέμβαση του προσπαθεί να ασκήσει “μπουλινγκ” στους Δημοτικούς Συμβούλους παρερμηνεύοντας συμπεριφορές προκειμένου να μην θιχτεί αυτός που υπερασπίζεται , ακόμα και όταν αυτός λειτουργεί αυταρχικά και αντιδημοκρατικά .

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter