Χανιά: Αντίθετος με το ξενοδοχείο στον λόφο Καστέλι, ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης

0
408

«Πράξη γελοιοποίησης» του ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου στον λόφο Καστέλι χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων τη μετατροπή των τριών κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι στην παραχώρηση των εμβληματικών κτιρίων στο Λόφο Καστέλι για χρήση τουριστική (ξενοδοχείο).

Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τους περιορισμούς στους οποίους υπόκεινται οι ιδιοκτησίες μας μορφολογικά και χρήσεων. Και όπως είναι γνωστό ο λόφος Καστέλι είναι σε ζώνη μείζονος προστασίας όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε το χώρο ως το μπαλκόνι του ενετικού λιμανιού, την Ακρόπολη των Χανίων και που άλλοι το λένε τοπόσημο – σημαία της πόλης.

Το Πολυτεχνείο με την ίδρυση του αυτά τα κτήρια έχει ως έδρα του.

Σήμερα την ξενοδοποίηση τη θεωρούμε πράξη γελοιοποίησης του χώρου, φορτωμένου με τόσους συμβολισμούς, όπου είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές ανασκαφές της Μινωικής Κυδωνίας.

Πιστεύουμε ότι ταιριάζει χρήση ακαδημαϊκή – πολιτιστική που μαζί με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) και το θέατρο “Θεοδωράκη” που είναι όλα πολύ κοντά μεταξύ τους, θα απαρτίσουν τη Χανιώτικη Τριλογία».