Χανιά: Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για το υποχρεωτικό 30ωρο

0
161

Αντιδρά η ΕΛΜΕ Χανίων, στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την υποχρεωτική 30ωρη παραμονή, των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα ακυρωθεί στην πράξη.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση.

Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και τους συναδέλφους να ενημερώνουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ για τυχόν πιέσεις. Στέλνουμε μαζί την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Για όλα τα παραπάνω παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter