Χανιά: Αντιδράσεις για το κλείσιμο του δρόμου | Τι λένε Δήμος και ΔΕΥΑΧ (φώτο & video)

0
307

Άρχισαν την Τρίτη οι εργασίες της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή της Π.Ε.Ο Χανίων – Κισσάμου, στο ύψος περίπου της Χρυσής Ακτής, ωστόσο οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εκφράζουν τις ανησυχίες τους καθώς ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.  

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή και σε αυτό συμφωνούν όλοι, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο η μεγάλη χρονική διάρκεια για την ολοκήρωσή του, είναι αυτό που θορύβησε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες.

Η Προέδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, ωστόσο  έσπευσε σήμερα να τους καθησυχάσει, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 μήνες. 

Στις δηλώσεις της η κ. Χατζηδάκη ανέφερε πως: “Οι εργασίες ξεκίνησαν αυτή την περίοδο μια και δε γινόταν να εκτελεστούν οι εργασίες ούτε το καλοκαίρι λόγω τουριστικής περιόδου, ούτε τον χειμώνα. Οι συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας, καλώς ή κακώς βοηθούν στην υλοποίηση του έργου με τη δυνατότερη μικρή όχληση. Κατανοούμε τη διαμαρτυρία κάποιων επιχειρηματιών της περιοχής όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι η πρόοδος των εργασιών θα είναι ταχύτατη”.

Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στο σημείο μαζί με το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, για να επιθεωρήσουν τις εργασίες, αλλά να έχουν και μια πρώτη συζήτηση με τους επιχειρηματίες. 

Ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τόνισαν ότι οι συνθήκες του lockdown ήταν οι ιδανικές για να αρχίσει το έργο, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος. Παράλληλα σημείωσαν ότι αντιλαμβάνονται και συμμερίζονται απόλυτα τον προβληματισμό τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των κατοίκων. 

“Είναι ένα έργο που θα λύσει πολύ μεγάλο πρόβλημα με έντονα αντιπλημμυρικά φαινόμενα. Αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργεί κάποια προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής, όμως καμία μεγάλη παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει απαραίτητος χρόνος διακοπής κυκλοφορίας. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών. Τα συνεργεία θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να παραδώσουν σε κυκλοφορία τουλάχιστον την παράδοση της κεντρικής αρτηρίας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, Κώστας Στεργιάννης, τόνισε πως  υπήρξαν περίοδοι με πλημμύρες στην περιοχή γιατί το παλιό ρέμα σταματούσε στην ΠΕΟ και δεν συνέχιζε. Όσο για το κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο Κλαδισού και το ότι αρκετοί νόμισαν ότι θα γίνει και εκεί κάποια παρέμβαση, ο κ. Στεργιάννης είπε ότι δεν θα γίνει κάτι την συγκεκριμένη τουλάχιστον στιγμή.