Χανιά: Άνοιξε ο δρόμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Νεωρίων| φωτο και video

0
122

Μία σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πολύπαθου, μοναδικού μνημειακού συγκροτήματος των Νεωρίων, έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, με την υπογραφή από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης-Απόδοσης Χρήσεων-Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά».

«Ήρθε ο καιρός να φέρουμε αυτό εμβληματικό μνημείο εκεί που του πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Dimanche 5 juillet 2020

 

Την σύμβαση συνυπέγραψαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, που αποτελούν τους συμβαλλόμενους φορείς του ΥΠΠΟΑ.

«Είναι ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού και ανάπτυξης που αφορά όχι μόνο τα Χανιά αλλά ολόκληρη την χώρα», επεσήμανε στην ομιλία της η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη. 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Dimanche 5 juillet 2020

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στον αριθμό των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη περαιτέρω της ιστορίας και των μνημείων του νησιού, ενώ τόνισε ότι , «το έργο αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου. Μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων θα είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους..» τόνισε ο κ Αρναουτάκης, ανακοινώνοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις και για το έργο ανακατασκευής και αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Dimanche 5 juillet 2020

 

 

Η υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης έγινε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων στον χώρο των Νεωρίων, στις 19:30 το απόγευμα.

 

Στην σημαντική συνεισφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης στην αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, αλλά και το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού για την αποκατάσταση των Νεωρίων, αναφέρθηκε ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Dimanche 5 juillet 2020