Χανιά: Αναζητούν την αιτία του θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας

0
373

Η Αστυνομία, με ένα λιτό δελτίο τύπου που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαιώνει ότι το πτώμα που βρέθηκε σε εντός μία σπηλιάς που αποτελεί παλιό καταφύγιο και πολυβολείο των Γερμανών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Ξααμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, ανήκει τελικά στην εξηντάχρονη Αμερικανίδα βιολόγο  Suzanne Eaton, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου από την περιοχή του Κολυμπαρίου . 

Το Δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκε σε περιοχή των Χανίων η σορός της 60χρονης αλλοδαπής

Από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 60χρονης αλλοδαπής, για την οποία είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της την 04.07.2019.

Η σορός της 60χρονης εντοπίστηκε χθες (08.07.2019) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ύποπτες οι συνθήκες του θανάτου της

Η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργηθεί από δύο ιατροδικαστές, τον Αντώνη Παπαδομανωλάκη και τον Σταμάτη Μπελιβάνη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου το πρωί της Τετάρτης,  θα δώσει σημαντικές πληροφορίες για το πως η άτυχη βιολόγος έχασε την ζωή της. 

Οι συνθήκες εντοπισμού της σορού στο συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά ύποπτες και υπάρχουν φόβοι τυχόν εγκληματικής ενέργειες. Όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο εξετάζονται και όλες οι κινήσεις γίνονται με απόλυτη προσοχή.

Στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 60χρονη επιχείρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα το οποίο ήρθε εσπευσμένα στα Χανιά ώστε να διερευνηθούν με ακρίβεια οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου.