Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων νηπιαγωγών που μήνυσε γονέας για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής (φώτο & video)

0
498

Σε αναβολή οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης η δίκη στο Ειρηνοδικείο Χανίων των τεσσάρων νηπιαγωγών που μήνυσε γονέας για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής, καθώς απουσίαζε η βασική μάρτυρας υπεράσπισης και ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη. 

Το μάθημα είχαν παρουσιάσει οι κατηγορούμενες σήμερα, νηπιαγωγοί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις». Ο γονέας δεν θεώρησε απλά τολμηρό ή ακατάλληλο το μάθημα, αλλά επιβλαβές για το παιδί του κι έτσι προχώρησε σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι εγεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οι τέσσερις εκπαιδευτικοί είχαν αποσπάσει μία σημαντική διάκριση καθώς είχαν λάβει το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας, από το Παγκόσμιο Συνέδριο Σεξουαλικής Αγωγής.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων βρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοί τους προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων Αντώνης Τσαλαπάκης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους, καθώς «η μήνυση σε βάρους τους ήταν άδικη, αφού μιλάμε για ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο και βραβευμένο» όπως χαρακτηριστικά ττόνισε. 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mardi 22 octobre 2019

 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης έκανε λόγο για μια σοκαριστική κατάσταση για την ελληνική κοινωνία να διώκονται εκπαιδευτικοί κάνοντας τον έργο τους και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ελπίζω και εύχομαι μόλις να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, οι εκπαιδευτικοί να αθωωθούν, καθώς έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους σε σημείο μάλιστα που να έχει βραβευθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mardi 22 octobre 2019

 

Η συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων νηπιαγωγών Ράνια Μπουντούρη στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους περιέγραψε πως βιώνουν την συγκεκριμένη κατάσταση οι νηπιαγωγοί σημειώνοντας χαρακτηριστικά » Οι νηπιαγωγοί δίδαξαν το μάθημα βάση εγκεκριμένου προγράμματος από το υπουργείο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν στενοχωρηθεί πολύ που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ βαρύ και απαξιωτικό για αυτούς». 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Mardi 22 octobre 2019

 

Η δίκη τελικά πήρε αναβολή για τις 16 Ιουνίου του 2020.