Χανιά: Αναβαθμίζεται σε 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου

0
132

Ευχάριστη εξέλιξη για το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, το οποίο τελικά φαίνεται πως θα παραμείνει 6θέσιο. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την απόφαση αυτή, που θα δώσει και τέλος στις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών,  εκτιμήθηκε το γεγονός ότι η σύμπτυξη της Γ’ και Δ’ Τάξης θα επέφερε πολύ σημαντικά προβλήματα, κυρίως στους μαθητές της παράλληλης στήριξης.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων,  η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη Κασσωτάκη, σε συνεννόηση με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων, είδε, όπως είχε δεσμευτεί, το ζήτημα και βρέθηκε η τεχνική λύση για να ανοίξει το σχολείο.

Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή το πρωί και στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος μετέφερε στην Υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Χανιά με τα τέσσερα δημοτικά σχολεία στα οποία επήλθε μεταβολή.

Την Δευτέρα ωστόσο αναμένονται οι όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιο “παράθυρο” ώστε να δοθεί λύση και στα υπόλοιπα τρία σχολεία της ΠΕ Χανίων.

Πρόκειται για τα σχολεία Σκηνέ- Φουρνε, Καντάνου και Δραπανιά, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι δεδομένο, πως μπορεί κάτι να αλλάξει από την αρχική απόφαση, καθώς αρμόδιος για να αποφασίσει τελικά, είναι ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter