Χανιά: Αναβάλλεται ο αγιασμός Γυμνασίου -Λυκείου του Νομού

0
339

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου Κολυμβαρίου ανακοινώνουν ότι στο
Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμβαρίου λόγω μη ολοκλήρωσης των
εργασιών επισκευής του ο Αγιασμός και η διανομή των βιβλίων στους μαθητές δεν θα
πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 αλλά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
2019 και ώρα 9.00 π.μ.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολείων – Οι Διευθυντές των Σχολείων
Παπαδάκης Στυλιανός – Κουτουλάκης Ζαχαρίας 

Εν τω μεταξύ κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Γυμνάσιο του Πλατανιά αλλά και στο σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου – λυκείου Κολυμβαρίου. 

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τους Δημήτρη Ανθούση και Αλέκο Μαρινάκη, σημειώνει σε ανακοίνωση της ΛΑΣΥ ότι «Άλλη μια σχολική  χρονιά ξεκινά.  Με όνειρα, προσδοκίες,  αλλά και αγωνίες και προβλήματα. 

Το Γυμνάσιο Πλατανιά συγκεκριμένα λόγο της παρέμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του , θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Ε.Δ. στον Ταυρωνίτη , άρα οι 260 μαθητές του για άγνωστο χρονικό διάστημα θα πορευτούν με ελλιπείς σε υποδομές ,εργαστηρίων φυσικής & χημείας, ελλείψεις χώρου άθλησης , αίθουσας πολλαπλών χρήσεων , Η/Υ, βιβλιοθήκης . 

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στην μαθητική και σχολική κοινότητα του Γυμνασίου
Πλατανιά και καλούμε εδώ και τώρα τους θεσμοθετημένους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν άμεσα την εντατικοποίηση και πρόοδο των εργασιών έτσι ώστε να περατωθεί το έργο στην ώρα του βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όμως Τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν , δυο ακόμα σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά δεν θα κάνουν αγιασμό αύριο για ανάλογους λόγους , και μια ολόκληρη περιοχή της Δ.Ε Μουσουρων θα καρδιοχτυπήσουν στα πρωτοβρόχια καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν για την ασφαλή σύνδεση τους λόγο της στάσιμης πορείας αποκατάστασης της οδοποιίας και των υποδομών από τις πρόσφατες καταστροφές .

Την ώρα που θα έπρεπε τα σχολεία να λειτουργούν σε σύγχρονα κτίρια , στην εποχή μας, που θα μπορούσε και θα έπρεπε το σχολείο να καλύπτει πλήρως όλες τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

O δρόμος για το «σήμερα» και το «αύριο» των παιδιών μας είναι εκείνος του συλλογικού αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας».