Χανιά: Ανακοίνωση της Τ.Ε του ΚΚΕ

0
52

Ανακοίνωση για την ακόμα βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως τους χαρακτηρίζει, του ΝΟΤΟ εξέδωσε η Τ.Ε του ΚΚΕ Χανίων. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε να προχωράει ο σχεδιασμός της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς κρίσιμο ρόλο παίζει η βάση της Σούδας πράγμα που αποδείχτηκε και αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα το τριήμερο 11-13 Ιούνη, που πραγματοποιήθηκε το 2ο «ΝΑΤΟ Partnerships 360 Symposium» στο Νατοϊκό Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα.

Ταυτόχρονα έχουμε μια σειρά από εξελίξεις που δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τους λαούς. Οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν, δυναμιτίζει για μια ακόμη φορά τις εξελίξεις γύρω από το Ιράν.

Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή, χωρίς άλλο, συνδέονται με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της Ενέργειας, τους δρόμους περάσματος της Ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, τα γεωπολιτικά ”στηρίγματα”, που διαθέτει κάθε φορά η κάθε δύναμη. Παράλληλα βλέπουμε ότι η Τουρκία συντηρεί τις αξιώσεις της επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, με νέες παραβιάσεις που πραγματοποίησε την Παρασκευή.

Για το λαό τα σχέδια της αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, που υπηρετεί με συνέπεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκοντας το λαό όλο και πιο βαθιά στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, μόνο επικίνδυνα μπορεί να είναι.
Ξεκαθαρίζουμε ότι οι μακελάρηδες των λαών και οι κολαούζοι τους είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μετατρέψει όλη την ελληνική επικράτεια σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα ξεπλένει με τον πιο άθλιο τρόπο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Όταν οι ευρωπλασιέδες και τα κόμματά τους με θράσος δηλώνουν ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ «εξασφαλίζει την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», τρίζουν πραγματικά τα κόκαλα των νεκρών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, των εκατομμυρίων παιδιών που σφαγιάστηκαν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια για τα πετρέλαια και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στον πάτο της Μεσογείου και του Αιγαίου, που έγιναν θάλασσες νεκρών, μπορεί να δει κανείς το «φιλειρηνικό» – όπως μας λένε – πρόσωπο της ΕΕ, που έχει πάρει ενεργά μέρος σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν σπείρει το θάνατο και τον ξεριζωμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σήμερα τα κόμματά τους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε «το καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, ζητάνε ψήφο – συγχωροχάρτι. Με ψήφο στο ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και γι’ αυτό. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό, πραγματικό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους λαούς.

Καλούμε το λαό των Χανίων να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter