Χανιά: Ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά (φώτο & video)

0
118

Η εικόνα υποβάθμισης και παρακμής που παρουσιάζει το επιβλητικό μνημείο της Δημοτικής Αγοράς, που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους επισκέπτες, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους καταστηματάρχες, που θέτουν επανειλημμένα το θέμα αυτό στην Δημοτική Αρχή. 

Συνθήματα γραμμένα στους τοίχους, μαύρα πανό, αλλά και έλλειψη καθαριότητας παίζουν δυστυχώς «πρωταγωνιστικό» ρόλο.

Το Kriti24.gr αρκετές φορές έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα (δείτε εδώ). 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας παραδέχθηκε πως είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «Δυστυχώς στην πόλη μας γίνεται ένας καθημερινός αγώνας να σβήνουμε συθήματα που γράφουν νεαροί σε διάφορα μνημεία. Απευθύνω έκκληση και στους κηδεμόνες τους, αλλά και στα ίδια τα παιδιά να μην γράφουν πάνω στα μνημεία». Όπως σημείωσε ο κ. Βάμβουκας από την Δημοτική Αρχή γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σβήνει και να διορθώνει την ομολογουμένως άσχημη εικόνα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, καταστηματάρχες, κάτοικοι και επισκέπτες. «Γίνονται προσπάθειες από την πλευρά μας σε καθημερινή βάση» είπε χαρακτηριστικά.  

Publiée par Kriti24 sur mercredi 16 mai 2018

 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στην ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς. » Το θέμα της Δημοτικής Αγοράς είναι ένα ζήτημα το οποίο από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε τις τύχες αυτού του Δήμου σαν Δημοτική Αρχήτο κοιτάξαμε και μάλιστα έχουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε εξασφαλίσει μια σημαντική πίστωση της τάξεως των 5 εκατομ. ευρώ. Έχουμε προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης κ.α.». «Είναι ένα δύσκολο έργο» παραδέχθηκε ο κ. Βάμβουκας, «όμως είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να το φέρω εις πέρας» κατέληξε.