Χανιά: «Αιχμηρή» ανακοίνωση του Δημάρχου Κισσάμου, Θ. Σταθάκη

0
110

Σαφείς αιχμές εναντίον του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου αφήνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Κισσάμου

«Σχετικά με την πρόταση με τίτλο: «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Κισάμου», η οποία κατατέθηκε από τον Δήμο Κισάμου σε συνεργασία με τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου αναφέρουμε ότι συμμετοχή και η συνεισφορά του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου ήταν αδιαμφισβήτητα απαραίτητη, διότι αφορά τη δραστηριότητα των μελών του.

Ωστόσο, η παράλειψη, στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, στις ενέργειες του Δήμου Κισσάμου, χάρη στις οποίες έγινε δεκτή η παραπάνω πρόταση, αποδεικνύει τις προθέσεις του καθενός.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι το γραφείο του κ. Κοσκινά Ε.Π.Ε. που συνεργάζεται με τον Δήμο Κισσάμου πάνω από 10 χρόνια και έχει υποβάλει διάφορες προτάσεις (π.χ. Κέντρο Κοινότητας κ.α.) επικοινώνησε με τον Δήμο και τον ΝΕΣΚ για να ερευνήσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον για υποβολή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλες λοιπόν οι ενέργειες έχουν γίνει από το εν λόγω γραφείο, όσον αφορά το «όραμα» και το «αντικείμενο» σχεδίου υποβολής καθώς και τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την τελική υποβολή πρότασης στο όνομα του Δήμου.

Το κόστος των παραπάνω ενεργειών ανέρχεται στις 24.000 ευρώ περίπου (είναι γνώστης ο Πρόεδρος του ΝΕΣΚ και εφόσον θέλει να το οικειοποιηθεί μπορεί να το αναλάβει), διότι ως Δήμος θα το καλύψει μόνο εάν εγκριθεί το πρόγραμμα, όπως εξαρχής έχει δηλώσει ο Δήμαρχος και στον υπεύθυνο του γραφείου και στον Πρόεδρο του ΝΕΣΚ.

Από τέτοιες ενέργειες μπορεί να συμπεράνει οποιοσδήποτε γιατί ως Κίσσαμος μένουμε πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές. Όταν εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων έχουν αντιλήψεις να προάγουν το «φαίνεσθαι» μάλιστα και ως προσωπικό κατόρθωμα και όχι να δίνουν σωστή και σαφή αναφορά στη συνέργεια και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων τότε είναι σίγουρο δυστυχώς πως θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε λάθος κατευθύνσεις».