Χανιά: 92 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία| video

0
150

Τα 92 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις αλλεπάλληλες κακοκαιρίες που έπληξαν την Κρήτη.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αντώνης Μπαλωμενάκης και Βάλλια Βαγιωνάκη. 

Όπως είπε ο κ. Πολάκης έπειτα από συνεργασία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες από τις αρχές του 2019, χρηματοδοτούνται με κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί:

– 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ

– 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης

– 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά

– 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου

– 2,5 + 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

– 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων

– 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου

– 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων

– 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

-και για το Νομό Ρεθύμνου, 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου

Όπως τόνισε ο κ. Πολάκης οι πιστώσεις αυτές είναι πλέον των πιστώσεων που ήδη έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, στους πληγέντες Δήμους. 

Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση ανταποκρίνεται τόσο άμεσα και προχωρά όχι στην εξαγγελία αλλά στην εκταμίευση, των ποσών, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6 ης Απριλίου και συνέταξε άμεσα τα τεχνικά δελτία τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας.

Τέλος σε σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνεται ακόμη:

Για τη θεομηνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 6 Απριλίου, υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία του Υπουργού Υποδομών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τους Δημάρχους Σητείας και Ιεράπετρας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Βιάννου και Φαιστού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές με την ολοκλήρωση των φαινομένων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter