Χανιά: 500.000 ευρώ για έργα σε αρχαιολογικούς χώρους και στο νέο Μουσείο (φώτο & video)

0
124

Έπεσαν το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ., κα Μαρίας Βλαζάκη, οι υπογραφές, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για χρηματοδοτήσεις τριών σημαντικών έργων στον τομέα του πολιτισμού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1) τον εξοπλισμό του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, με 170.000 ευρώ και αφορά εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το κτήριο.

2) την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Λισσού στο Σέλινο, που χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ.

3) τη νέα ανασκαφή στην Αρχαία Απτέρα που χρηματοδοτείται με 30.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων η οποία επιτρέπει το συνολικό σχεδιασμό για τον πολιτισμό στα Χανιά και την ολοκληρωμένη υποστήριξη των έργων και δράσεων στον τομέα της ιστορίας και του πολιτισμού. Επίσης ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για τρεις πυλώνες ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί, ανακοινώνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χρηματοδοτήσεις.

Σταύρος Αρναουτάκης-Περιφερειάρχης Κρήτης

Publiée par Kriti24 sur Vendredi 11 janvier 2019

 

Παράλληλα η κα Βλαζακη ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με 770.000 ευρώ από πόρους του Υπουργείου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα στο αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η πράξη ένταξης της ανάδειξης της Αρχαίας Απτέρας στο ΕΣΠΑ Κρήτης, ενώ ακολουθεί και η αποτύπωση των περιηγητικών διαδρομών στο Σέλινο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αρχαία συνομοσπονδία των πόλεων του Σελίνου, γνωστή ως Κοινό των Ορείων (Υρτακίνα, Έλυρος, Σύια, Λισσός, Τάρρα).

Μαρία Βλαζάκη-ΓΓ Υπουργείου Πολιτισμού

Publiée par Kriti24 sur Vendredi 11 janvier 2019

 

Την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τον Υπουργείο Πολιτισμού ευχαρίστησε από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου που όπως τόνισε δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έργα πολιτισμού στα Χανιά, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι περιλαμβάνουν τα έργα που θα γίνουν στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους. 

Ελένη Παπαδοπούλου-Προϊσταμένη Εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων

Publiée par Kriti24 sur Vendredi 11 janvier 2019

 

Αντώνης Περρακης- Δήμαρχος Καντανου-Σελίνου

Publiée par Kriti24 sur Vendredi 11 janvier 2019