Χαμός στη Σμύρνη! Νέο “χακάρισμα” στα τζαμιά μετά το “Bella Ciao”

0
176
Muslims wearing protective face masks and following social distancing measures pray inside the National mosque as Malaysia eases a ban on mass prayers in mosques, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Kuala Lumpur, Malaysia May 15, 2020. REUTERS/Lim Huey Teng

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Σμύρνη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Από τα τζαμιά στη Σμύρνη ακούστηκε το “Bella Ciao”, αντί για το καθιερωμένο κάλεσμα για προσευχή, και το… σκάνδαλο συνεχίστηκε με το “yuh yuh” της Selda Bağcan, η οποία μάλιστα καταδίκασε το περιστατικό με ανάρτηση της στο Twitter.

Οι αρχές στην Τουρκία ξεκίνησαν έρευνα για να βρουν ποιος ευθύνεται και ήδη έχουν συλλάβει μία γυναίκα ως ύποπτη, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Το “Bella Ciao” μεταδόθηκε αφού «άγνωστοι σαμποτάρησαν και μπήκαν παρανόμως στο σύστημα του καλέσματος για προσευχή», διευκρίνισε η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Το επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κορονοϊού στην Τουρκία.

Πηγή: newsit.gr