Χαμόγελο του παιδιού: Πολλά περιστατικά παιδικής κακοποίησης και στην Κρήτη

0
141

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης παρουσιάζεται από την αρχαιότητα έως και σήμερα στις κατά τα άλλα σύγχρονες και ευνομούμενες κοινωνίες. Είναι γνωστό ότι και στη χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που καθημερινά αντιμετωπίζουν Βία, Σωματική, Ψυχολογική, Σεξουαλική Κακοποίηση, Εκμετάλλευση, Αμέλεια, Εγκατάλειψη. Είναι επίσης γνωστό ότι συχνά αυτό συμβαίνει από τους ίδιους τους γονείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά, ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον και μιλάει, με αποτέλεσμα και εδώ στην Κρήτη το Χαμόγελο από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα να έχει δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις και να έχει αντιμετωπίσει,σε συνεργασία με την αστυνομία αλλά και δικαστικούς λειτουργούς αρκετά περιστατικά με παιδιά τα οποία χρήζουν βοήθειας, είτε ψυχολογικής είτε ιατρικής, είτε απλά υποστήριξης.

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος: “σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη πολιτεία, το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά που κακοποιούνται και παραμένουν μόνα και αβοήθητα, πρέπει να μας ανησυχεί και να μας αφορά όλους. Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Το Κέντρο Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης, που λειτουργεί με πρώτο σταθμό τα Χανιά, το αμέσως επόμενο διάστημα επεκτείνεται και στο Ηράκλειο καθώς ολοκληρώνονται οι νέες υποδομές και εκεί.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter