Χ. Κουκιανάκης: « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει ».

0
28

Με αφορμή τη διαφωνία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αποκορώνου κ. Σγουράκη, για το θέμα της εξεύρεση χώρου χωροθέτησης του ΣΜΑ, ο Δήμαρχος Αποκορεώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει ».

Αυτή η παροιμία ταιριάζει ως απάντηση στον κ. Σγουράκη για τον ΣΜΑ, ένα θέμα που απασχολεί τον Δήμο ήδη μία τριετία , η αναγκαιότητα του οποίου έχει αναδειχθεί από όλους. Ο κ.Σγουράκης επέλεξε να ασχοληθεί και να αντιπολιτευτεί το θέμα την ημέρα της εθνικής επετείου,ημέρα εθνικής ομοψυχίας!

Η παράταξη του κ. Σγουράκη συμμετείχε στην επιτροπή εξεύρεσης χώρου για ΣΜΑ με 2 δημοτικούς συμβούλους , πολύ καλά γνωρίζει ότι τα ακίνητα που βρέθηκαν δεν ήταν κατάλληλα , ότι δεν υπάρχει άλλο προσφερόμενο ακίνητο, οπότε το να ξεκινήσει νέα διαδικασία εξεύρεσης ακινήτου δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά μια αναβλητικότητα για το θέμα.

Η επιτροπή για εξεύρεση χώρου ΣΜΑ 3 φορές με ανακοινώσεις της προς τοπικά συμβούλια,ΜΜΕ αλλά και προς την Κτηματική Υπηρεσία προσπάθησε να εξεύρει χώρο,αλλά χώρος δεν βρέθηκε.

Για την υφιστάμενη θέση υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες , η θέση αυτή δεν επιλέχθηκε από την Δημοτική Αρχή αλλά από τους μελετητές στους οποίους είχε ανατεθεί το σχετικό έργο σε συνεργασία με υπάλληλο – δασολόγο του Δήμου.

Ο κ. Σγουράκης τεχνηέντως «αγνοεί» τους περιορισμούς στην εξεύρεση χώρου (μόνο στις υφιστάμενες εισόδους-εξόδους της Εθνικής Οδού στις Καλύβες και στις Βρύσες επιτρέπεται – δεν είναι δυνατή νέα πρόσβαση) και «λησμονεί» ότι αποποιήθηκε των ευθυνών του όταν ζητήθηκε από την παράταξη του να προτείνει χώρο για ΣΜΑ.

Τον καλώ να συνεργαστεί με την Δημοτική Αρχή και να πάψει να επηρεάζει αρνητικά με παρεμβάσεις του τα τοπικά συμβούλια του Δήμου , η υπευθυνότητα των οποίων φάνηκε για

άλλη μια φορά.
Η εμμονή του για τη μη εξεύρεση χώρου χωροθέτησης του ΣΜΑ, δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί την εξεύρεση οριστικής λύσης του προβλήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, προκειμένου να καταλογίζει ευθύνες στη Δημοτική αρχή αδιαφορώντας για την επιβεβλημένη περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αποκορωνα.