Αυτός είναι ο Δήμος της Κρήτης με μηδέν τροχαία δυστυχήματα

0
108

Στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει και να αναφέρει πως το 2019 έκλεισε για την περιοχή που υπάγεται στο Δήμο Αγίου Νικολάου χωρίς κανένα θανατηφόρο τροχαίο, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, στην περιοχή αστυνόμευσης της Τροχαίας Αγίου Νικολάου, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο Β.Ο.Α.Κ., η προηγούμενη χρονιά πέρασε χωρίς να σημειωθεί κανένα τροχαίο δυστύχημα, εν αντιθέσει, για παράδειγμα, με την περυσινή χρονιά οπότε από ατυχήματα προέκυψαν δύο θάνατοι.

Αυτό είναι κάτι που έχει επιτευχθεί και σε παρελθόντα έτη και το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, δείχνει ότι η αστυνόμευση στην περιοχή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο ίδιος δεν παραγνωρίζει και τον παράγοντα «τύχη» που πάντα παίζει και αυτός το δικό του ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο μείζονος σημασίας αναφέρει το γεγονός πως, πέραν της αποτελεσματικής αστυνόμευσης, οι πολίτες του Αγίου Νικολάου έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά και έχουν συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Αυτό το δεδομένο, διαδραματίζει για τον κ. Ζερβάκη τον σπουδαιότερο ρόλο για τον απολογισμό «μηδέν» σε τροχαία δυστυχήματα και όχι ο μικρός – συγκριτικά και με άλλα μέρη – πληθυσμός της περιοχής.

«Οι πολίτες-κάτοικοι της περιοχής έχουν συνειδητοποιήσει τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων και συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό στις παραβάσεις της υπερβολικής ταχύτητας, της χρήσης προστατευτικού κράνους και της ζώνης ασφαλείας».

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν και ότι όλα είναι ρόδινα και βαίνουν άριστα, καθώς την ίδια στιγμή, και κατά το έτος που μας αποχαιρέτησε σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς και υλικές ζημιές, στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά των προηγούμενων ετών. Ενώ δεν παύουν, όπως προσθέτει, να παρατηρούνται και φαινόμενα παραβατικότητας (χρήση κινητού τηλεφώνου, κ.ά.).

Σημειώνεται πως σε επίπεδο Νομού Λασιθίου, μέσα στο 2019 καταγράφηκαν συνολικά, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, έξι θανατηφόρα περιστατικά – 3 στην Ιεράπετρα, 2 στον Άγιο Νικόλαο (επί του ΒΟΑΚ, τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο την περιοχή αστυνόμευσης του Δήμου) και 1 στη Σητεία.

πηγή: anatolh

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter